Италианската банкова група Уникредит излиза на печалба от 528 млн. евро

...
Италианската банкова група Уникредит излиза на печалба от 528 млн. евро
Коментари Харесай

Уникредит излезе на печалба от 500 млн. евро през второто тримесечие

Италианската банкова група Уникредит излиза на облага от 528 млн. евро през второто тримесечие на 2020 година, а всички международни подразделения на банката, без звеното в Австрия, също са с позитивни резултати за периода април-юни. Групата регистрира облага от 368 млн. евро за първите шест месеца на годината, което е съставлява спад от 83% по отношение на същия интервал на предходната година. Това е поврат в динамичността на индикаторите, след като през първото тримесечие на годината финансовата група беше на загуба с 159 млн. евро.

Общите доходи на Уникредит са били 4,2 милиарда евро, което е 7,7% по-малко за същото тримесечие на 2019 година Нетният лихвен приход отбелязва намаляване от  4% по отношение на предходното тримесечие, таксите са с намаляване от 12% на годишна база, капиталовите такси със спад от 17% на годишна база.  

„ УниКредит е ангажирана да е част от решението и през второто тримесечие на годината работихме дружно с държавните управления във всички страни, в които присъстваме, тъй че отпуснахме държавно обезпечени заеми и дадохме опция за отлагане на заеми с общ размер над 41 милиарда евро “, показа изпълнителният шеф на Уникредит Жан Пиер Мустие.

Според него първите знаци за бизнес възобновяване са се усетили в края на второто тримесечие, когато стопанските системи на някои от главните ни пазари още веднъж заработиха.

Мустие удостовери заложената съществена годишна цел на групата за цена на риска (cost of risk) 100-120 базисни пункта при следване на консервативен метод за провизиите за необслужвани заеми в следващите тримесечия. " Потвърждаваме и задачата си за реализиране на съществена чиста облага от 3-3.5 милиарда евро за 2021. Благодарение на продължаващата цифрова промяна ние бързо намерихме способи за работа, които отразяват новата нормалност, в която отдалечените канали задават посоката “, добави още той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР